duminică, 7 martie 2010

Rock v.s. manele

Sa fiu sincera am cea mai proasta parere posibila despre manele..... poate ca nu sunt chiar atat de rele iasa pt mine e cel mai oribil sunet care poate fi scos sau mai moolt urlat d cineva....acest cineva fiind bietul manelist care se chinuie sa scoata si el bani....si sincer reuseste, pentru ca romanii din ziua de azi au o cultura din ce in ce mai inapoiata (cei care asculta manele) regasindu-se in mesajul total ilogic care il transmite maneau. Majoritatea ascultatorilor de manele sunt cocalarii... dar sunt si oameni okay care asculta manele. dar frate, vrei sa asculti... asculta la casti sau cand esti singur, nu atunci cand sunt altii care nu suporta acest "gen de muzica" iar tu sa le pui salam life la telefonul cu pietricele sclipitoare;;) pe care tocmai ti-l-ai cumparat din italia impreuna cu tricoul pe care scrie mare cu paiete stralucitoare "Gigolo italiano"..... dar haideti totusi sa numai vorbim despre cocalari si manele, pt ca deja imi vine sa vars.....

Haideti sa discutam despre ceva care intr-adevar merita si care transmite un mesaj mai moolt sau mai putzin pozitiv, dar pe care majoritatea omanenilor il "suporta"....ROCK-UL.
Muzica rock este un gen muzical specific celei de-a doua jumătăţi a secolului XX şi secolului XXI. Instrumentele muzicale de bază pentru rock sunt chitarele electrice (varianta standard cu şase corzi şi chitara bas) şi bateria, însă în multe subgenuri se întâlnesc şi claviaturi (pian, orgă electronică, sintetizator) sau alte instrumente.
Acesta a fost un extras de cum defineste wikipedia muzica rock...... nu vreau sa influentez, sau sa spun lucruri care i-ar putea deranja pe altii, nu la toti le place rock-ul... dar cred ca intre rock si manele nu incape comparatiie....
Haideti sa va arat un mass pe care l-am primit de curand... si pe care normal k l-am trimis mai departe imediat:
"01. Manelistii put urat. Rockerii put frumos. 02. Manelistii se dau cu gel in cap. Rockerii isi ingrijesc parul [de-aia si-l lasa lung]. 03. Manelistii sunt nespalati. Rockerii se spala des. 04. Manelistii se scuipa. Rockerii se bat cu apa. 05. Manelistii au tarfe. Rockerii au fete bune, care nu sunt tarfe. 06. Manelistii dau din buric si din ***. Rockerii din cap si maini. 07. S-au facut campanii anti-manele. Nimeni nu a facut anti-rock. 08. Manelistii poarta tricouri roz, mulate. Rockerii tricouri negre largutze. 09. Manelistii injura urat. Rockerii inventeaza injuraturi pe moment. 10. Manelistii nu o sa trimita mesaju’ asta mai departe . Rockerii o sa rada si o sa-l trimita."

Foarte tare nu?
Haideti sa vedem ce transmite fiecare:
1. ROCK-UL: Rock-ul transmite sentimentele pe care compozitorul si interpretul le simte si le traieste, si la randul lor le transmite publicului care au aceeasi parere cu privire la viata. Mesajul este direct, plin de emotiie si de traire, majoritatea bazate pe adevaruri...pentru ca cei ce il scriu de obiciei se folosesc de ceea ce s-a intamplat, se intampla, sau urmeaza sa se intample.

2.MANELELE: eu consider ca maneau transmite prostie.... si cum am spus, cei care compun, scriu doar ceea ce simt si gandesc...asa ca va dati seama cat gandesc cei care compun manelele de iese o asemenea tampenie.Numai spun ca manelele sunt ca telenovelele, toate au acelasi subiect: bautura, bani si femei. Frate, e brutal...noi cu ce am gresit de ne este dat sa ascultam asa ceva.....
Versurile manelelor pe ce se bazeaza? Cum se formeaza? Cateva cuvinte care le poti numara pe degetele de la mana (bani, chef, nevasta, copii, prieteni, dusmani) la care sa mai adauga ceva cuvinte de legatura si este gata meneaua.
Este adevarat ca in rock mai sunt si versuri violente care descriu uciderea intr-un mod cat mai sadic sau lucruri asemanatoare. Mai este si adevarat ca multe crime au fost comise din cauza influentei pe care o are acest gen asupra oamenilor. Dar daca sti sa separi fictiunea de realitate si sa asculti numai din placere atunci aceste probleme pot fi depasite. Aici depinde si de mentalitatea celor care asculta si daca ma iau de cea a manelistilor… Totusi nu tot rock-ul are versuri violente.


Manele = virus purtat de undele sonore..... care ataca creierul si da halucinatii de grandomanie. Se transmite prin telefoane mobile si discoteci de cartier....sau din gura in gura. Pacientii manifesta o crestere a valorii (in ochii lor..efect invers in ochii altora) .. o crestere a greutatii datorata aurului fals de la gat....... hainele lor devin lucioase si albe cu inscriptii gen "harrison" sau "cortez" .... iar pantofii se lungesc inexplicabil.... (trebuie studiat fenomenul.)


Voi revenii cu mai multe informatii despre acest subiect pt ca sunt moolte de spus.... si celor kre nu le convine ceea ce am scris.... sa lase un comm sh mai vedem noi... acum vreau sa va aduc parerile cu privire la ceea ce nu va place si la ceea ce am criticat.








Un comentariu:

  1. Imi place acest articol si pot sa spun ca ai dreptate. Imi place rock-ul(j-rock, metal, hard, pop-rock) si nu sufar manelele.
    Dar hai sa fim realisti putin: la orice chef, banchet, nunta, disco, ce-o fi, manelele sunt baza, si figureaza in numar mare. In schimb, nu vei auzi niciodata o piesa rock, la o nunta...(decat in cazul in care mirele sau mireasa sunt rock-eri =]]). Daca nu ar fi cantate de tigani(rromi sau jardei, sau cum li se mai spune) si nu ar face referiri nenumarate la "bani, femei, dusmani", cred ca ar fi genul de muzica apreciat de toata lumea. Mai nou, manelele adopta ritmuri straine, de clubbing si orientale, care le fac mai penibile, dar si mai ascultate.
    Ceea ce nu sufar la manele, este ca muzica este plagiata, inca nu am auzit o manea care sa fie originala. In general, manelistii "se inspira" din muzica araba si preiau negative, fara numar, fara numar". A, inca n-am auzit o piesa rock care sa fie plagiata...doar unele cover-uri, iar un manelist nu intelege sensul acestui cuvant, asa ca inchei aici.
    Mesajul meu este "Rock Rullz!!! \m/ \m/ \m/

    RăspundețiȘtergere