joi, 4 martie 2010

"Balagul"-imbunatatiri..... in stilul "Fernando" (se stie)

In clasa a 8a se studiaza romanul, si mai anume opera lui Sadoveanu, "Baltagul" pentru ca lenea de a citi cartea este mult prea mare, am descarcat si vazut filmul, dar, sincer, la jumatatea acestuia am atipit... rezolutiia nu e buna, sunetul e la pamant, interpretarea groazanica.... nu am inteles care e incepul sau sfarsitul... singura parte tare a fost aceea cand a aratat un schelet.... deci, intr-un cuvant: JALNIC... filmul a fost turnat undeva in 1965 cred. Si pentru ca nu mi-se parea destul de interesant... am hotarat sa scriu chiar eu o noua versiune, folosind mondenitatiile actuale din Romania, si o parte din replicile lui "Fernando" din emisiunea "In puii mei" pentru ca "se stie" ca la noi in scoala a inceput mania "Fernando" (Roby cunoaste)......... sper sa va placa pentru ca am pierdut ora de engleza si franceza scriindu-l;))





BALTAGUL-VERSIUNEA 2010


Oameni buni.... sa nu-l credeti pe Sadoaveanu, ca ala a fost om nebun la viata lui, nu se compara cu Fernando se stie....
Va transmit acum adevarul despre controversatul roman "Baltagul" in versiunea 2010.
Si cica se face ca Nichifor Lipan .... pe numele lui Nicolae Guta a plecat careva sa zica se stie.... dupa "carne proaspata" la CarasSebes...... nu cum v-a mintit Sadoaveanu ca s-a dus la Dorna.... Si cum coletul cu bunaciuni nu ajunsese inca in Romania, caci din Italia se face mai mult cu avionul... (ca se stie... Lipan a plecat cu avionul nu cu calul)... s-a gandit ca ar fi bine sa faca un popas pe la prietena sa "Roxy manelista" care avea se stie o discoteca tare intre casele sinistratilor... de cat a venit valul de apa a crizei financiare. Si muierea de acasa... pe numele sau Elodia Lipan.... numai putea de draci gandidu-se cu ce fufe o fi umbland valorosu' de barbatisu'.... asa ca a stat ea ce a stat... pana cand a vazut la Diaconescu ca e o tanti care stia sa citeasca in carti... asa ca a sunat in direct dar sunt convinsa ca si in reluare se stie... cu 13 $ pe minut + TVA de 200 de lei la suta.... si a intrebat-o pe preasfintia sa... unde ii umbla progenitura.acesta i-a spus ca ar trebui sa-l caute mai intai la Magda Ciumag acasa.... ca aia ii trage pe toti la ea... sio pune pe Nkita se stie.. sa ii faca sa-si dea pantalonii jos... sh le ia banii k sa-si cumpere baterii (duracel se stie).
Toate ca toate si Elodia a plecat in cautarea lui Lipan....iar in drumul sau s-a intalnit cu Vali Vijelie si i-a grait:
-Vrei o tigara?
-Nu ms... nu fumez...
-M-am lasat sh eo
Dupa aceea, careva sa zica, Elodia Lipan a plecat din nou la drum, caci acum a auzit de la baba zmaranda.... pe numele sau Oana Zavoranu care a citit ca Nichifor zace in cimitirul Bellu din Magura Tarcau, care se stie ca tot acolo a fost si Ceausescu sinucis de catre Iliescu care imediat i-a luat postul de barman la carciuma din Bucuresti.
Deci, sa revenim.... si a plecat coana Elodia catre stana lui Becali care era langa fabrica de gaini a lui Nastase se stie.. caci acolo a plecat si Nichifor pentru a cumpara noi caprite.
Si ajungand dna. Lipan prin padure pe carare sa-ntalnit cu Cioaca-n cale....... dar se facea ca preanefericitul de el avea o blana de urs agatata de umeri, pentru ca era cautat de politiia din Dubai pentru ca si-a ucis si ultima gagica ca nu-l babarda bine. Initial, Elodia a crezut ca Cioaca l-a jupui pe mos martin. dar se insela, pt ca blana era cumparata de la Catalin Botezatu cun 1000$ cm. Au stat ei ce au stat la o bauta (apa aplatizata de Fernando in noaptea de revelion... ca e criza se stie) dar apoi drumurile lor s-au despartit inca odata iar Elodia s-a dus inspre apus iar Cioaca insepre rasarit... sh nu s-au mai intalnit niciodata.
Merse ce merse, iar Elodia Lipan a ajuns la Atena in Italia, unde Nichifor plecase la varul sau Becali, si nu se mai intoarse de o mie si una de nopti (eu cred ca a gasit vreo Sherezada cu care inca mai povesteste in Berlin). Acolo, dna Lipan a fost indrumata catre o carciuma unde se crede ca o poposit Lipan, se stie. acolo a vorbit cu o stripteosa pe NickName:Senzual se stie (k nu era maicutza cum v-a mintit Sadoveanu).... iar aceasta a narat cum ca barbatesu' mai umbla cu inca doi golani dupa dansul se stie (de aici rezulta din nou ca Sadoveanu e mincinos, si Lipanca curva...pentru ca Lipan umbla cu barbati.. caci era gay..... deci nu aveau cum sa rezulte cele doua odrasle.... si se naste din nou o noua dilema: "AI CUI SUNT COPIII?"........ si in cuntinuare senzuala i-a explicat elodiei cum ca NIchifor cobora la mal se stie.. cu un stol de caprite dupa transul.
Acestea fiind spuse elodia a urmat si dansa dara de cacareze de vrabie pe care NIchifor le-a lasat in urma sa.
Si dupa ce a plecat de la han a ajuns la o casa de om sarman (betiv de meserie se stie), de unde a aflat ca pe cei doi golani ii chema "Luis Lazarus" si "Tolea", dar ca pe Nichifor nu-l cunostea si nu auzise nicodata de el.
Iar mai apoi, intr-un lan de porumb cultivat cu grau, Lipanca l-a intalnit pe cainele pichinez al lui Nichifor "Boc", si au mers impreuna mai departe in nefasta cautare.
Dupa o scurta perioada de mers agale la galop, Boc a cazut intr-o vale adanca de unde i-a trimis Elodiei care se afla sus, un mail prin care ii transmitea ca Nichifor este langa el, dar aceasta era in afara zonmei de acoperire, asa ca a trebuit sa-i dea un SMS.... iar ea a coborat de indata la sotul sau, din care numai ramasesera decat oasele sub forma de schelete se stie. Si acolo langa trupul fara viata, ea a grait urmatoare rugaciune:
"Te-am cunoscut in cimitir.
Aveai pe piept un trandafir,
Te-am sarutat pe maxilar,
Tu m-ai muscat involuntar,
Eu te-am privit incetisor,
Aveai in ochi un viermisor,
Si in spate un topor"
Acestea fiind spunse, Elodia a chemat macaraua prin fax, iar aceasta a venit tractata de un OZN, deoarece a ramas inzapezita se stie.... din vina crizei financiare.
Elodia a pregatit cele de cuviinta pentru inmormantare... iar a doua zi Nichifor era imbracat cu un costum Rolex si pantofi Chanel.
Cum au auzit, emonel si emotica ca e rost de party (au primit mass de la solcanu... care era melancolic din vina pierderii suferite--- caci erau amanti--- v-am spus eu ca Nichifor era gay?). Si cum va spuneam emonel si emonica au ajuns instantaneu la cimitir (prin posta rapida), pentru ca ei sunt truuuu, si pentru ca au vrut sa faca poze cu ultimul drum al lui Lipan pt a-le pune pe hai la cinci (hi5) ca sa poata spune tovarasii lor sa sunt truuuu.
Dupa ce toata lumea i-au admirat cum se taiau cu lama (pentru ca viata nu e truuu, se stie) au dat drumul la party, si toti pomanagii din cele trei state s-au adunat.
Acolo, dna Lipan a dezvaluit cum Tolea l-a lovit pe Lipan cu baltagul in zona sensibila (baltag importat din China, comandat online si sosit prin curier rapid din Spania) iar acesta vazand ca a ramas fara, sh numai are cum sa-l satisfaca pe solcanu, a luat o supradoza de cocaina, si dus a fost.
Dupa ce toti s-au trezit din betia de peste noapte din cimitir, Elodia a luat baltagul si a vrut sa-l arunce peste umar in Nilul care curgea prin spatele cimitirului, dar nu si-a dat seama ca Tolea ii statea in drum asa ca l-a nimerit cu baltagul chiar in cap... inainte sa moara, Tolea l-a blestemat pe Lazarus sa-i moara la intrare pentru ca i-a furat acadeaua care a mostenit-o de la buncul sau, in clasa a 2a.
Si dupa toate acestea, Elodia si-a luat calul cu potcoavele din pietre Swaroski, pe care Nichifor i-la facut cadou in ziua in care a deprihanit-o; si a plecat in Dubai se stie, la iubirea ei de-o viata Irinel Columbeanu, care o astepta cu sulfletul la gura se stie (dar si cu altceva caci a bagat divort de Moni si numai avea cine sa-l satisfaca pe gaura cheii, asa ca s-a descurcat cum a putut) si au trait fericiti pana cand moarte i-a despartit...IRI 2010, ELODIA 2008-SAU 2012



BY: ToKio g!rL in varianta lui Fernando de la Caransebes



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu