marți, 16 martie 2010

Avatar



Sunt sigura ca toti ati auzit de celebrul film "Avatar". Cred ca majoritatea dintre voi l-au si vazut pentru ca a aparut de aproximativ 4 luni pe marile ecrane..... Ce sa va spun....este un film excelent.... povestea e originala, desi contine un cliseu, dar e fantastik; va spun sincer ca acest film nu este genul meu, dar este printre filmele mele favorite;.... sh asta ca sa numai vorbim de efectele speciale care sunt uimitoare... in nici un film nu o sa mai intalniti asa ceva...dar normal ca a avut si un buget pe masura de 230,000,000 $. Dar se vede ca a meritat toti banii.... daca se putea cred ca primea Oscaruri chiar inainte ca filmatrile sa se incheie, pentru ca milioane de oameni din lumea intreaga l-au asteptat cu sufletul la gura, voind vada ce a costat atat de mult.... dupa parerea mea, chiar daca filmul nu era atat de bun si povestea atat de interesanta, tot ar fi castigat datorita acestei asteptari. Filmarile au durat de pe 16 aprilie 2007, pana la 1 decembrie 2007.... dar lansarea a avut loc pe 18 decembrie 2009.

Avatar este un film stiintifico-fantastic,cris şi regizat de regizorul american James Cameron Acţiunea filmului se petrece în anul 2154 pe Pandora, o lună din sistemul stelar Alpha Centauri. Aici oamenii şi-au stabilit o bază stelară pentru a exploata rezervele naturale de un preţios minereu ce se găseşte pe satelitul natural, în timp ce populaţia aborigenă Na'vi - o rasă de aborigeni umanoizi - reuşeste să reziste expansiunii coloniştilor, care le ameninţă existenţa lor precum şi a ecosistemului pandorian. După spusele lui Cameron, titlul filmului se referă la trupurile modificate genetic utilizate de personajele din film pentru a interacţiona cu populaţia Na'vi. Ideea filmului i-a apărut lui Cameron încă din 1996, an în care a şi scris primele 80 de pagini din scenariu. Filmările trebuiau să înceapă imediat după terminarea Titanicului), filmul urmând a fi lansat în 1999, însă, potrivit regizorului, "era necesar să mai treacă ceva vreme până să apară tehnologia necesară" punerii în scenă a viziunii filmului. Astfel, Cameron a început lucrul efectiv la Avatar în primăvara anului 2006 când a definitivat scenariul, limba Na'vi şi cultura Pandoriană. Tot el a precizat că în cazul unui succes al filmului sunt posibile şi continuări.

Primind aprecierile criticilor şi fiind un succes comercial, încasările brute din ziua lansării s-au ridicat la 27.000.000 $ iar cele din primul weekend de la lansare în Statele Unite ale Americii şi Canada la 77.025.481 $. La nivel global se estimează că a încasat 232.160.000 $ brut în primul weekend de la lansare, Avatar fiind pe poziţia a 9-a a unui clasament al tuturor timpurilor din acest punct de vedere. După 17 zile de la lansare a ajuns pe prima poziţie a unui clasament din punctul de vedere al filmelor care au încasat cel mai repede 1 miliard de dolari americani (facturaţi) fiind şi printre cele 5 filme care au avut încasări de peste 1 miliard de dolari la nivel mondial. După 3 săptămâni de la lansare filmul a ajuns pe poziţia a doua din punctul de vedere al încasărilor totale.

sursa: wikipedia

Un comentariu:

  1. am un singur lucru de spus despre "avatar" : e o poracrie de film, ireala si satanista.
    :-|
    Pacat de milioanele de dolari irosite pe degeaba. Nici macar nu a luat cele mai multe Oscar-uri, cum s-ar fi asteptat James Cameron.
    Degeaba, eu nu dau 2bani pe asa tampenie de film.
    Bleach, mai dureaza si 2 ore jumate'.
    Timp irosit degeaba!
    Have a nice day !
    ;)

    RăspundețiȘtergere